Informatieve blog

Goed getrainde honden

Mensen houden van hun honden, dat is een ding wat zeker is. Een training is echter belangrijk voor een goed opgevoede hond.

Er zijn goede honden en slechte honden. Of zijn er alleen goede honden en slechte eigenaren?

Honden zijn, zoals bij alle huisdieren, een verlenging van uw familie. Er zijn huisdieren met persoonlijkheidsproblemen, net zoals er mensen met disfunctionele persoonlijkheden zijn. De meeste slechte honden zijn een weergave van de manier waarop ze zijn grootgebracht. Ze zijn als kinderen, ze hebben wel grenzen en discipline nodig. Honden zijn roedeldieren en zullen meestal wel letten op degene die ze zien als de leider van de roedel.

Wie is de roedelleider?

Als je zelf als baasje niet de roedel leidt... wat is dan uw positie in de groep? Aangezien je dit kunt lezen, kan het beter zijn om boven de positie van de hond te staan of je hebt je handen vol aan deze! Onthoud altijd dat de hond niet de leiding heeft en nooit zou moeten hebben. De rang van de hond zou onder al de mensen in huis moeten staan. Natuurlijk, als iemand bij jou thuiskomt om je kwaad te doen of je te beroven, hoop ik dat je hond op dat moment beseft dat hij wel de baas moet zijn!

Goed getrainde honden

Honden kunnen lichamelijk letsel toebrengen aan anderen en moeten daarom goed worden opgeleid. Dit moet een aanhoudende opleiding zijn van puppy tot volwassen hond en u moet dit zeker gedurende hun hele leven versterken. Als we dit vergelijken met katten, heeft het een heel andere wending. Katten moeten uiteraard ook van jongs af aan weten wat ze wel en niet kunnen doen, maar zullen geen levenslange training nodig hebben. Bij onze kat hebben we toen die kitten was hem een gewone waterbak gegeven, en zijn wij twee jaar later begonnen met het gebruik van een drinkfontein voor onze kat. Dit hebben wij hem niet hoeven aanleren of trainen, het was voor onze kat alleen even wennen. Bij een hond zal je van jongs af aan moeten aan leren welke bron hij gebruikt voor zijn voeding.

Een gelukkige hond is een gelukkig gezin

Een goed getrainde hond is een gelukkige hond en een gelukkig gezin. Ik ontmoette eens een dame tijdens onze dagelijkse wandeling. Ze had twee kleine donzige witte honden en een chihuahua aan de lijn met haar. Ze liepen allemaal dicht bij elkaar en geen van hen blafte. Ze zei dat de chihuahua een twee jaar oud vrouwtje was. Alle chihuahua’s die ik ooit heb ontmoet, zijn een gekke blafmachine en extreem hyper. De honden van deze dame waren als de perfect gehoorzame kinderen die gezien moeten worden maar nooit gehoord! Een echte vreugde om in het openbaar te zien en te hebben. Ze had kennelijk veel tijd besteed aan het trainen.

Een ander keer zagen we honden die ons ook opvielen tijdens de wandeling. Dit was een witte Duitse herder (die bang lijkt te zijn om direct naast mensen te passeren) en een Beagle. Ze probeerden niet heel de tijd te stoppen en te ruiken en dingen te markeren. Ze liepen gewoon door en bleven dicht bij elkaar.

En dan loop je langs deze vrij grote onbeheerste hond die een kleine vrouw leidt. Ik hoop dat hij vriendelijk is en niet te snel op alles reageert en weg rent. Ik kon het me voorstellen hoe haar gezicht over de stoep zou schuren als de hond agressief zou reageren op iets, want er is geen manier waarop ze genoeg kracht heeft om hem onder controle te houden.
Ik loop niet langer in bepaalde buurten vanwege de ongetrainde honden die daar verblijven en rondlopen.
Ongetrainde honden zijn hinderlijk voor buren en een hele verantwoordelijkheid voor de eigenaren.

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA