Informatieve blog

Chihuahua opvoeden

Iedereen weet natuurlijk dat de chihuahua de kleinste hond ter wereld is,en dat het de kleinste rashond ter wereld is. Veel mensen beschouwen deze hond als een ’lief’ schoothondje. Een Chihuahua is zelfbewust, temperamentvol, levendig, leergierig, nieuwsgierig, waakzaam, niet bang uitgevallen en behoorlijk intelligent! De Chihuahua is een gezond ras met veel weerstand.

Kenmerken Chihuahua

De Chihuahua zit graag op schoot, en slaapt graag bij de baas in bed. Wel moet je de hond commando’s geven wanneer de hond dit mag doen, als je dat niet doet is de hond de baas. Ze hebben de neiging zich zeer aan bepaalde personen te hechten.

Chihuahua’s houden van een wandeling, en zijn altijd te porren voor een spelletje met de baas. Echter, eindeloos wandelen of fietsen is niet nodig. Een paar keer per dag een stukje gaan wandelen is geen probleem voor deze hond en ook een paar keer per dag een spelletje met de hond doen is goed.

Eigenschappen chihuahua

Gewicht: maximaal 3 kilogram

De schofthoogte: tussen de 15 en 20 cm hoog

De levens verwachting van een chihuahua: de gemiddelde leeftijd is 14 jaar maar het komt ook regelmatig voor dat deze hond wel 17 jaar kan worden.


Opvoeding

Het is belangrijk om te weten hoe je je chihuahua moet opvoeden. Dit doe je door goed met je chihuahua te communiceren en duidelijke commando’s te geven. Je chihuahua moet echt weten dat jij de baas bent! Veel mensen laten de opvoeding achterwege en gebruiken de chihuahua slechts als schoothondje of voor de show. Dit is absoluut niet de bedoeling, het is zonde om zo’n intelligent dier zich niet te laten ontwikkelen. Wil jij je Chihuahua opvoeden op de juiste manier? Doe het dan direct goed zodat je Chihuahua een gelukkig en gezond leven krijgt.


Belangrijke rol die je hebt bij het opvoeden van je chihuahua


- Omgaan met andere honden, dit is goed voor de socialisatie

- Goed borstelen wanneer de chihuahua in de rui is, zo haalt u de overtallige haren weg.

- Laat de chihuahua duidelijk zien wie de baas is en laat hem zien dat hij de laagste in de rang is.

- Geef de hond genoeg speeltjes
- Geef de hond een snoepje wanneer hij/zei goed heeft gehoorzaamd

- Begroet de hond als je weer thuis komt

- Geef de hond zijn eigen plek/mand in huis

- Laat de hond niet schooien met eten maar laat hem dan op zijn plek of in de mand liggen

- Speel goed in op de pubertijd van de hond

- Houd de ogen goed schoon(ogen zijn erg gevoelig voor tocht)

- Maak gebruik van het e-book “De Wereld van de Chihuahua

Geen reacties

Reactie toevoegen

Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA